perjantai 25. heinäkuuta 2008

Risottoa

Tänään tein ruoaksi parsa-katkarapu-limerisottoa. Ainekset: risottoriisiä, oliiviöljyä, juustoraastetta, katkarapuja, parsaa, sipulia, lime ja kalaliemikuutio. Sipulit pilkotaan ja kuullotetaan oliiviöljyssä, sen jälkeen joukkoon sekoitetaan riisit. Annetaan niidenkin kuullottua hetken. Tällä välin valmistetaan myös kalaliemi, eli lisätään kiehuvaan veteen kalaliemikuutio. Sipulien ja riisien päälle kaadetaan desin verran lientä, ja annetaan kiehua kunnes liemi on haihtunut. Sitten lisätään taas desin verran lientä, lisäämistä jatketaan kunnes riisi on pehmennyt, mutta siinä on vielä napakkuutta jäljellä. Heitetään sekaan pilkotut parsat muutamaa tovia ennen kuin riisi on kypsää.
Katkaravut lisätään joukkoon vain lämmittelemään hetkeä ennen risoton valmistumista. Viimeiseksi joukkoon sekoitetaan vielä juustoraaste, nokare voita sekä ripaus suolaa ja pippuria. Puristetaan vielä limen mehu antamaan vähän särmää, ja annetaan risoton vetäytyä hetki.
Sitten ei muuta kuin syömään! Itselläni kaikki onnistui suht kivuttomasti, vaikka en tällaista risottoa aiemmin ollutkaan tehnyt. Huoletti vähän saako riisin, parsat ja katkaravut kaikki juuri sopivan kypsiksi, etteivät ole liian pehmeitä ja möhjöisiä. Hyvin sujui, varsinkin parsa oli pikkuisen rapeaa. Tätä voisi tehdä useamminkin.
Mitä mieltä olet ruoanlaittopostauksista? Onko liikaa kuvia, liian vähän asiaa?

Ei kommentteja: