keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Tulisen pehmeää kanakeittoa

Ensimmäinen varsinainen postaus maanantain kokkaussessiosta. Kaikki ruoat mitä valmistan on tehty opiskelijan budjetin mukaisesti, eli kaikki mahdollisimman halvalla. Siksi joudun usein vähän soveltamaan, mutta se onkin nautinnollista ruoanlaitossa: minkään ei tarvitse olla niin justiinsa, ja kaikkea voi muokata. Tarkoituksena oli tällä kertaa tehdä chili-kookos-kanakeittoa, resepti on Pastanjauhannasta omanlaiseksi mukailtu. Toeutan tämän Pioneer Woman Cooksin periaatteella, eli kaikista vaiheista on kuvat. Olen kovin tykästynyt molempiin näistä ruokablogeista, joten inspiraatiota on tarttunut. Nyt asiaan.


Tässä ainekset: kanaa naturel, uutta sipulia, valkosipulia, lihaliemikuutio, sweet chili kastiketta, kookosmaitoa, wokkivihanneksia, chiliä ja nuudeleita.

Sipulit ja valkosipulinkynnet pilkotaan pieniksi.


Laitetaan sipulit oliiviöljytilkan kera pannuun paistumaan. Harvinaisen kauniita muuten nuo oliiviöljypullot.




Kun sipulit ovat vähän kuullottuneet, lisätään sekaan runsaalla kädellä sweet chili kastiketta. Tässä vaiheessa keittiöön lehahti mielettömän hyvä tuoksu.















Heitetään kanat sipulien ja kastikkeen sekaan pannulle, ja paistetaan hämmennellen kunnes kanat saavat vähän väriä pintaan.















Vettä kattilaan, lihaliemikuutio muruina sekaan, ja vesi kiehumaan.















Viskataan kanat ja nuudelit lihaliemen sekaan, nuudelit pieniksi hajotettuina, niin on sitten kivempi syödä kun ovat vähän lyhyempiä pätkiä.















Käytetään vihannekset (jotka muuten ovat pakasteita) pikaisesti pannulla sulamassa ja rapsakoitumassa, ja heitetään nekin nuudelien sekaan.















Hämmennetään ja lisätään kookosmaito. Maku kannattaa vielä lopuksi tarkistaa, ja jos siltä tuntuu, lisätä suolaa, pippuria ja sweet chili kastiketta. Sitten ei muuta kuin syömään, slurps!

Ei kommentteja: