keskiviikko 30. heinäkuuta 2008

Kuorrutettu uunilohi


Kävimme sunnuntai-iltana keskustassa syömässä ja samalla oli tarkoitus hakea vähän täydennystä jääkaappiin, joka on aina viikonlopun jäljiltä tyhjillään, koska emme ole kesällä olleet yhtäkään viikonloppua kotona. Alunperin ajattelimme hakea kauppatorilta silakoita paistettaviksi, mutta kalakojua ei näkynyt. Päädyimme siis Stockmannin Herkkuun, jossa sattui olemaan kirjolohta halvalla (8.90€/kg). Otimme sitä reilunkokoisen fileen ja tällainen ruoka siitä muodostui, mukaillen anopin reseptiä.


kirjolohifile

1 rasia kermaviiliä

reilusti tuoretta tilliä

juustoraastetta

1 limen mehu

suolaa

sitruunapippuria


Laita kirjolohifile 200-asteiseen uuniin lämmittelemään. Valmista sillä aikaa kuorrute sekoittamalla aineet keskenään. Seosta kannattaa maistella ja aineita lisäillä oman maun mukaan. Kuorrutteen voi laittaa hetkeksi jääkaappiin tekeytymään, kunnes lohi on ollut uunissa noin vartin. Sitten vain kuorrutetta sopivasti lohen niskaan ja takaisin uuniin. Lohi on valmista kun kuorrute alkaa olla jämähtänyt ja pikkuisen ruskistunut. Söimme lohen tällä kertaa yksinkertaisesti perunoiden kera, yli jäänyt kuorrute toimii muuten mainiosti myös kylmänä lisukkeena perunoille. Lohi oli herkullista vaikka kuvassa näyttääkin vähän möhjöiseltä.

Ei kommentteja: